Redan har vår första anställda, Pia Nordquist kommit ombord. Vem är hon?


Förra tisdagen gjorde Pia Nordquist sin första dag hos oss. Fantastiskt, och litet overkligt med tanke på att vi i princip just tryckt på startknappen i Sverige. Fredrik fick därmed sin första kollega; partnern Per blir således ”bara” nummer tre när han kommer in i februari.

Hur har då de första dagarna varit för Pia? Vem är hon? Och varför ville hon till oss på Align, dessutom så tidigt som möjligt?

Vi reder ut en sak i taget, med hjälp av Pia själv:

Första dagen välkomnades jag med blommor. I vackert orange – tydligen en norsk Align-tradition som Fredrik anammat. Vilken start! Sedan blev jag minst lika förvånad över att allt fungerade; att mobil, pc, uppkopplingar osv var på plats. Visst, det ska man kanske kunna förvänta sig, men bolaget är ju ännu litet och helt nytt, så jag blev faktiskt glatt överraskad. Direkt fick jag också klart med, och påbörjade, mitt första kunduppdrag. Det är såklart både skönt och riktigt roligt. Mer om det kommer säkert i en annan artikel längre fram.

Jag har i över 20 års tid jobbat med verksamhetsstöd där affärssystemet har varit hjärtat. Nästan samtliga år har jag varit anställd på Munters, som är ett spännande, svenskt världsledande bolag som designar och tillverkar framtidens klimatlösningar. Munters använder sedan många år tillbaka IFS som sitt affärssystem.

Mitt ansvar har varit på Supply Chain och tillverkningssidan, där jag utifrån kundens och verksamhetens perspektiv lärt mig applikationen. För ett knappt år sedan lämnade jag Munters för TietoEVRY, och testade livet som konsult. Jag fortsätter nu på inslagen bana, men i mycket mindre skala. Och det är just det som lockar: jag tar med mig allt jag lärt mig, och får vara med och bygga någonting nytt. Där vi själva sätter alla ramar, där vi gör vårt yttersta för att göra kunden nöjd. Ibland på egen hand, men ändå alltid som att lag. Ett lag med genuina värderingar.

Som första anställd blir jag litet av försökskanin. Det kan låta läskigt, men det är precis tvärtom. Det är väldigt lockande. Visst, allt kommer säkert inte att gå som en dans internt, mycket återstår att sätta. Men, jag får chansen att bli delaktig i nästintill allt. Exempelvis får jag vara med och påverka personalhandbokens innehåll; jag kommer just från ett möte med leverantören av bolagets nya pensionslösning. Fantastiskt!

Privat bor jag i Tobo tillsammans med min familj, sambo och två barn. Mina stora intressen är att vara ute i trädgården samt umgås med familj och vänner.

Nu ser jag storligen fram emot att skapa nöjda kunder som rådgivare hos Align. Jag ser också fram emot månadsskiftet mars/april, när nya kollegor ansluter. För även om Per och Fredrik är trevliga, och alla härliga ”Aligners” i Norge verkar otroligt vänliga och kunniga, så blir det naturligtvis ännu mer lärorikt och dynamiskt när vi blir fler även i Sverige. Då går vi liksom in i nästa fas.