Idag är det Maria Brobäck vi hälsar välkommen! Hon presenterar sig själv i artikeln nedan. Hjärtligt välkommen Maria🧡


Nr 8 på Align i Sverige: Maria Brobäck

Jag har tagit en smått slingrande väg mot att slutligen jobba heltid med IFS affärssystem. Vägen startade som kemitekniker på ett pappersbruk. Det blev därefter en liten avstickare till HR med huvudfokus på kompetensutveckling, och sedan vidare in till underhållsområdet där jag på allvar stötte på IFS-applikationen. Under några år var jag chef för underhållsplanerare innan jag gick vidare till att jobba heltid med affärssystemet centralt på Holmen, det stora svenska skogsbolaget som under lång tid har använt IFS Applications.

För två och ett halvt år sedan tog jag steget att bli affärskonsult på Evry, som sedermera blev Tietoevry. Med min verksamhetserfarenhet som bas blev det självklart att jag inriktade mig på underhåll och HR, men jag jobbade även med dokumenthantering samt roller och behörigheter. Allt i både nyimplementation, uppgradering och daglig förvaltning. Som person är jag nyfiken och modig om jag får säga det själv, så jag tar gärna ut svängarna och testar nya områden. Att få stötta kunden i att utveckla sina processer och systemstöd är det allra roligaste med att vara konsult. Utmanande och spännande också att se olikheter, och likheter, mellan kunder såväl som branscher.

Fritiden tar hunden, en Husky, och det relativt nyinköpta gamla huset och dess trädgård hand om… Vi fixar och donar kontinuerligt både inne och ute. Skönt då att ha en Husky så att jag regelbundet måste bryta av renoveringen och bara ”vara” i skog och mark. Trädgårdsarbete är förresten ett stort intresse som jag haft så länge jag kan minnas. Det skulle jag vilja ägna ännu mer tid åt. I huset bor också sambo, en vuxen son och tre katter, samt äldste sonens lilla hund som visst verkar bli kvar hos oss.

Jag ser nu verkligen fram emot att jobba i det lilla bolaget där det är nära mellan behov och beslut, vilket även bidrar till att jag kan ägna tid åt det jag gillar mest: att göra det bästa för kunden.

Med detta tar vi alltså ännu en senior rådgivare, med diger erfarenhet som anställd på kundsidan, ombord på Align. Vi ser verkligen fram emot att ta del av Marias kunskap, glädje och nyfikenhet. Hennes första uppdrag är hon redan igång i. Som testledare. Spännande!

Hjärtligt välkommen Maria!