Johan Gustavsson ny på Align!


Nu var det ett tag sedan vi senast presenterade en ny Aligner i Sverige. Det kommer vi att effektivt råda bot på nu runt sommaren med start idag när vi introducerar er för ingen mindre än Johan Gustavsson. Ta del av hans berättelse nedan, men först säger vi: Hjärtligt välkommen till oss på Align!

Vem är Johan? Här kommer hans egna beskrivning.

För ca 24 år sedan tog jag mina första stapplande steg in i IFS-världen. Den startade i Linköping (Mjärdevi) på plan 3 i Tennishallen på avdelningen IFS R&D Maintenance. Det blev tre år där, innan jag gick ner till husets bottenvåning och dåvarande bolaget @IFS. I det företaget har jag sedan varit kvar. Bolaget har haft många namn på vägen, men det har alltid handlat om att säkerställa att kunders IFS-miljöer fungerat. Under åren har jag haft många olika roller och jobbat med olika kunder; det har varit otroligt intressant att se på alla typer av lösningar och verksamheter.

Privat håller jag mig i Linköping där jag bor med min sambo och två barn. Jag har dock mitt ursprung i Dalarna och åker gärna dit för att få lite lugn och ro. Det gör även underverk för mitt dalmål som trots många år i exil fortfarande finns kvar.

Fritiden har varit en gråzon för mig då jag alltid sagt att jobbet är en livsstil. Att ansvara för extremt driftkritiska system under dygnets alla timmar skapar en speciell situation i livet, något  jag vant mig vid. Det har gjort att när fritiden finns blir det mycket familjeliv och alla möjliga typer av aktiviteter som kan verka roligt. Ett tydligt intresse jag har är dock vin, främst röda viner av typen Amarone. Bilden är från en av flera resor till distriktet Valpolicella i Italien där just det vinet produceras. Hör av dig om du vill diskutera mer om detta😊

I mitt arbete är jag väldigt ombytlig. Det krävs många olika sidor i de roller jag haft och man måste plocka fram rätt sida för rätt situation. Ena stunden sitter man och diskuterar IT-strategier och vart marknaden är på väg, senare under samma dag kanske man sitter i krishantering då en kunds affärssystem står still. I grund och botten är jag dock en tänkande person som hela tiden försöker förstå. Min ambition har alltid varit att försöka förstå helheten inom en IFS-installation, allt från hårdvara till verksamhet och utifrån det kunna säkerställa att systemet är igång.

Nu ska det verkligen bli spännande att jobba på Align och träffa på ännu fler kunder och få möjligheten att dela med mig av mina erfarenheter i deras väg framåt.