IFS, vad är det?

IFS, vad är det, och varför just IFS?

IFS är mycket. Ett skandinaviskt bolag, grundat i Linköping. Det är också ett affärssystem; en teknologisk plattform där alla centrala verksamhetsprocesser är samlade. Runt detta finns ett sprudlande och växande ekosystem. IFS utgör många världsledande bolags vardag – hjärtat i verksamheten.

För flertalet av oss på Align Consulting AB är IFS det företag vi spenderat merparten av våra yrkesverksamma år hos. Som ledare, eller som anställda, i olika roller. Men också, det affärssystem med vilket vi jobbat i mängder av år. Hos mängder av kunder, i olika branscher. Några av oss har också jobbat som IFS-användare, igen, hos IFS, men i vissa fall även på kundsidan. Somliga har dessutom jobbat hos certifierade IFS-partners.

På Align arbetar vi endast med kunder som kör någon version av företaget IFS affärssystem. Där sticker vi ut. Trots att vi inte är en uttalad s.k. IFS-partner ligger alltså vårt fulla fokus på att göra vardagen bättre för IFS kunder. Indirekt stöttar vi därmed naturligtvis även IFS, för om kunden är nöjd blir livet rimligen lättare även för IFS…

Företaget IFS levererar världsledande affärssystem, ERP (Enterprise Resource Planning), till medelstora och stora företag. IFS, och dess kunder, finns i princip över hela världen. Affärssystemet är ett verkligt ansett sådant, som tävlar i världseliten mot system från branschkollegor såsom SAP, Microsoft, Oracle och Infor. Ledande internationella analytikerfirman Gartner placerar IFS lösningar i rejält attraktiva positioner i sina s.k. magiska kvadranter, vilket gör att IFS är och kan ses som ett riktigt bra val för framtiden. Inte minst om du är i någon av IFS fokuserade branscher.

Själva programvaran från IFS finns i olika versioner. På en väldigt övergripande nivå heter de IFS Applications eller IFS Cloud.

Om vi fortsätter att förenkla bilden så kan vi säga att samtliga gamla IFS-utgåvor hette IFS Applications X, där den sista och senaste är IFS Applications 10.

Nya utgåvan heter istället IFS Cloud, och är som namnet antyder en tjänst som kan köras i det sk molnet. Många anser, med rätta tycker vi, att namnet är aningen förvirrande med tanke på att ”molnet” är en företeelse, medan IFS Cloud är en programvara. Den lilla förvirringen är sannolikt av övergående natur. Detta då vi om några år har versionen IFS Cloud som det ”enda” valet. Fortsatt kan du dock välja om du som kund vill drifta IFS Cloud hos dig (on-premise) eller hos någon, exempelvis hos IFS själva, i deras så kallade Managed Cloud-lösning.

Vi har skrivit en artikel om vad du som kund bör tänka på när du väljer din IFS-version. Den finner du via länken.

Avslutningsvis, varför jobbar vi på Align med just IFS affärssystem? Och bara det, inga andra system? Anledningarna är dessa:

  • Vi tycker själva att IFS förser marknaden med spännande och kvalificerat systemstöd
  • Analytikerna håller med oss – IFS är heta, IFS är ett bra val, som säljer många nya system, men inte minst, som fortsätter att investera i vidareutveckling
  • Våra anställda är IFS-experter, och dito verksamhetsexperter. Vi bidrar bäst i och runt IFS-lösningar
  • Fokuserar vi på IFS blir vi extra relevanta där

 

Align samarbetar med IFS och övriga IFS-partners. Vi älskar att samarbeta. Men framförallt är vi dedicerade till kund. Vi är din, kundens, partner. Din oberoende partner. Vi stärker din kompetens på mottagarsidan.

Läs mer om hur vi som kundens partner hjälper dig att maximera nyttan av ditt affärssystem här.

Våra kompetenta, och inte minst trevliga, medarbetare kallar vi för Aligners. Lär känna dem via länken.