Denna vecka har vi nöjet att välkomna Teresia Andersson🤩 till oss på Align Consulting AB!🧡


Vi går rakt på sak; det här är Teresia:

Under hela mitt arbetsliv har jag jobbat med affärssystem, både som leverantör och kund. Först i sex år som systemutvecklare och kundansvarig på IFS i Linköping. Därefter i 13 år på Holmen, ett av Sveriges största bolag skogsindustrin. Utöver chefsroller arbetade jag där operativt som förvaltningsansvarig av applikationer inom ekonomiområdet, inköp, förråd, underhåll, projekt och HR. Under en period fick jag ansvar för att etablera ett projektkontor. Jag har varit projektledare för både uppgraderings- och konsolideringsprojekt; exempelvis var jag mellan 2012 och 2014 projektledare för ett komplext projekt med mål att både uppgradera och konsolidera Holmens IFS-installationer. Totalt 15 enheter flyttades in i en och samma databas med gemensamma processer. De senaste fem åren har jag jobbat på Tietoevry. Initialt som senior projektledare, därefter som konsultchef för ett riktigt kompetent och framgångsrikt team vars leveransfokus var applikationsdrift av IFS-lösningar. Att vidareutveckla mig själv och teamet har varit väldigt givande, och glädjande nog också uppskattat av kund!

Privat håller jag till utanför Norrköping i ett samhälle med det vackra namnet Skärblacka, där jag bor tillsammans med sambo och två tonåringar. Jag har dock en fot djupt i den småländskamyllan och åker ofta ”hem”. I Småland finns en stuga av enklaste slag där kvällarna spenderas i stearinljusets sken och där man kan ta en tur med båten i sjön Mycklaflon som har ett av södra Sveriges finaste vatten med siktdjup på upp till 10 meter.

Fritiden har historiskt inneburit frekvent träning såsom löpning, skidåkning utför och på längden, både på snö och på asfalt, ridning, bakning mm. En och annan klassiker har klarats av och cykling genom Vasaloppsspåren var riktigt kul.

Sedan snart ett år tillbaka är jag dock hästägare så numera spenderas nästan varje kväll i stallet och hunden vill även gå promenader, men det är ju också träning. Jag har även utvecklat intresse för skogs- och jordbruk. Under senaste åren har jag läst 15 poäng på Linneuniversitetet i Hållbart Familjeskogsbruk och vad gäller jordbruket så lär jag mig mer från den praktiska sidan när jag hjälper min lillebror vissa dagar. Det går faktiskt att kombinera bra med distansarbete, att via micropausar se på kameran i ladugården om man behöver rycka ut för att stötta en kalvande ko. Att ha ett IT och teknikintresse är också positivt när man kör en storbalspress😊

I mitt arbete brinner jag för förändringsledning. Alltför ofta tas förändringar för givet, men med rätt ansats är min övertygelse att mottagandet av förändringen underlättas väsentligt. Jag trivs med att coacha och ge energi till kollegor, att påverka både min och andras situation till det bättre. Jag är kunnig i att hålla i workshops för t ex kravsammanställning där det är viktigt att alla får sin röst hörd. Alla mina kollegor säger att jag är analytisk och strukturerad, så det är väl lika bra att jag tar med det som det sista jag skriver…

Nu ser jag verkligen fram emot att få jobba väldigt nära våra kunder, och nära mina nya kollegor på Align! Spännande!